Boeklancering

Wat een bijzondere week heb ik achter de rug! Afgelopen week is mijn boek eindelijk uitgekomen; Broeder Berend – Verhalen van een leerling in de ouderenzorg. Na er jaren aan gewerkt te hebben, had ik hem opeens in handen… en velen met mij! Wat was dat een bijzonder moment!

Met dit bericht wil ik een aantal hoogtepunten van de afgelopen week met jullie delen.

Met de bezorging van 2 grote pallets met Broeder Berend boeken, begon op 2 juli deze ‘rollercoaster’. Samen met mijn dochter Marit stond ik startklaar om alle bestellingen diezelfde dag nog verzendklaar te maken, het duurde allemaal al veel te lang.

Gelukkig kwam Mika ons al snel helpen, want… wat een boel werk! Ik ging de boeken signeren, Marit en Mika maakten de brievenbuspakketjes klaar. Hoe later het werd, hoe handiger we erin werden. Uiteindelijk lagen er aan het eind van de avond ongeveer 300 pakketjes klaar om verzonden te worden.

De dag erop heb ik de auto volgeladen met boeken en ben ik op pad gegaan om winkels te bezoeken. Ondanks dat de zaterdag hier niet zo’n handige dag voor bleek te zijn, kreeg ik veel leuk reacties en mocht ik bij winkels boeken neerleggen (zie onderaan dit bericht). Onderweg heb ik gelijk een aantal mensen bezocht die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan dit boek, om een exemplaar van het boek te kunnen overhandigen (helaas was niet iedereen thuis).
Afijn, ook dit vond ik heel bijzonder om te doen. Met als hoogtepunt bijkletsen met een oud-zorgvrager en personage uit het boek. Wat was ook zij trots op het boek!

Die zondag moest ik werken, want ja… ‘het gewone leven’ ging ook gewoon door.


Maandag (5 juli) ging ik langs op de plek waar ik het afgelopen jaar heb gewerkt. Mijn vorige werkgever had voor al het personeel een boek besteld, kon ik die gelijk afleveren. Toch was het hoogtepunt van dat bezoek het overhandigen van het boek aan Judith; de dame die zo prachtig schittert op de cover van mijn boek! Wat een ontroerend moment! Judith was wederom erg onder de indruk… ze was sprakeloos toen ze doorhad dat zij de dame was die voorop stond. Alleen al haar reactie was voor mij de bevestiging dat ik de juiste foto had gekozen!

Wat was Judith sprakeloos en ontroerd!

Ook ging ik die dag nog even langs een aantal winkels. “Leuk artikel, Berend!”, zei Ronald gelijk, toen ik over de drempel stapte van Bruna de Weide.
“Wat bedoel je”, vroeg ik verbaasd. Het bleek dat de Hoogeveensche Courant een artikel over mijn boek had geplaatst op hun website, ik had dat zelf nog helemaal niet gezien (woensdag kwam ik erachter dat het artikel zelfs in de maandageditie van diezelfde krant had gestaan).

Je kunt je vast wel voorstellen hoe moe ik was die maandagavond. Samen met mijn dochter zat ik uitgeteld op de bank, toen plots de telefoon ging.
“U spreekt met RTV-Drenthe. Ik las zojuist het artikel over uw boek en vroeg me af of u morgen zin en tijd heeft voor een telefonisch interview op radio Drenthe.”
Nou, daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen! Om eerlijk te zeggen vond ik het wel erg spannend, waardoor het interview misschien wat hakkelend en stroef ging. Toch was ik erg blij met deze extra publiciteit voor mijn boek.

De dagen erop moest ik werken; als broeder in de zorg, daar waar mijn hart ligt! Tussendoor nog meer boeken signeren, bestellingen versturen en andere dingen regelen.
Ondertussen kreeg ik steeds meer reacties van mensen die het boek inmiddels hadden ontvangen… en… zelfs al hadden uitgelezen! Echt waar, wat een lieve en fantastische reacties heb ik al ontvangen! Dat doet me zo goed, ik was ook zo benieuwd! Familie en vrienden, oud-collega’s, onbekenden van mij; wat zouden zij van mijn verhalen vinden? Hoe zullen de eerste recensies/beoordelingen zijn? Ik wachtte het in spanning af. Gelukkig waren die reacties dus erg positief (daarover hieronder meer).

Afgelopen weekend heb ik gebruikt om op adem te komen. Trouwens, vooral ook om te genieten van mijn familie. Want vorige week ben ik ook voor de tweede keer oom geworden. Samen met mijn dochter mocht ik op kraambezoek; dat was echt genieten! En, omdat we dan toch in de buurt waren, bleven we gelijk logeren bij mijn ouders (die vol trots mijn boek eindelijk in konden zien). Dat gaf mij de tijd om ook de boekenwinkels rondom Wezep te bezoeken (wederom op zaterdag, oeps). Vooral bij Zwiertje Nagelhout was dat gelukkig echt een feestje! Nog voordat ik over de drempel kwam, begon ze de klanten in de winkel enthousiast te vertellen over mijn boek en de eerste exemplaren werden dan ook al snel verkocht; wat een topper!

Het boek voor Anja signeren bij De Rivier in Wezep.
Het boek voor Anja signeren bij De Rivier in Wezep.

En zo is mijn boeklancering een feit, wat een bijzonder avontuur! Nogmaals grote dank aan iedereen die bijgedragen heeft aan dit bijzondere project! En, zoals mijn broertje Johan terecht zegt; nu is het tijd om te gaan genieten van het boek en alles eromheen!

Heb jij mijn boek gelezen? Ik zou het tof vinden als je een beoordeling zou willen schrijven op mijn Facebookpagina of op mijn website: https://broederberend.nl/?product=boek-broeder-berend


Waar ik vooral benieuwd naar ben: Wat neem jij mee uit het boek? Gaf het je verrassende inzichten? Heeft het je enthousiast gemaakt om ook in de zorg te gaan werken. Of als je dat al doet, zette het je aan het denken over jouw manier van werken? Welk verhaal sprak jou het meeste aan en waarom? Vind je dat het boek een aanrader is voor iedereen die bij de ouderenzorg betrokken is, en waarom?
Ik zou het tof vinden als je me dat zou willen laten weten (mag vanzelfsprekend ook via een privébericht)!

Het boek is inmiddels te koop bij de volgende winkels:

Het boek is inmiddels te koop bij de volgende winkels:

– Hoogeveen: Bruna de Weide en !Pet boekhandel
– Zuidwolde: Boekhandel Spijkerman
– De Wijk: Coop Dunnink
– Havelte: The Read Shop
– Ruinen: The Read Shop/DA
– Dwingeloo: ’T Brinkhuus
– Diever: Primera
– Wezep: De Rivier en de Korenbloem
– Hattem: Bruna
– Hattemerbroek: Nagelhout

Daarnaast is hij ook te bestellen op mijn website: www.broederberend.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *